
خوردن شوید سرفه و تنگی نفس را بهبود می دهد.
مصرف شوید تازه، برای تنگی نفس، سکسکه، ضعف معده و کبد و طحال، سنگ کلیه و مثانه، کولیت، درد مفاصل، درد قاعدگی و بیماری های تناسلی مفید است.شوید مسکن درد شکم و روده، بازکننده گیر و انسداد آن ها و هاضم قوی می باشد.
شوید، پزنده طعام، بازکننده باد و بول و حیض و شیر است، و تخم آن در این خصوص قوی تر از خود آن می باشد.خوردن شوید، یرقان (زردی پوست)، امراض بلغمی، سکسکه، ضعف معده، جگر و طحال را رفع می کند.خوردن شوید سرفه و تنگی نفس را بهبود می دهد.شوید یا شبت با طبیعت گرم و خشک، مفید حال بلغمی ها و سردمزاج ها است.
کاهش قند و چربی خون با شوید
شوید تازه، از منظر طب سنتی، تحلیل برنده اخلاط بدن، بازکننده انسداد عروق، اشتهاآور، مدر و قاعده آور است و می تواند با افزایش ترشح انسولین، سطح قند خون را در بیماران دیابتی کاهش دهد.فراموش نکنیم که در مقاله های طب نوین هم تأکید شده است که استفاده از شوید تازه باعث کاهش سطح تری گلیسرید و کلسترول خون می شود.
گوشت را با شوید بپزید
پختن گوشت با شوید تازه باعث برطرف شدن بوی بد گوشت و پختن سریع تر آن می شود. این روش پخت، هضم گوشت را برای افرادی که معده های ضعیفی دارند، ساده تر می کند. به همین دلیل پرورش شوید در منزل و مصرف مداوم آن، فواید بسیاری برای بدنتان دارد.
خواص تخم شوید
افزودن تخم شوید در اطعمه و اغذیه و ترشی ها اصلاح عوارض معدی، و منع ترش کردن معده بعد از غذا می کند.
مضرات شویـد
خوردن آب شوید باعث قی و غثیان قوی، و مداومت در مصرف آن مسبب ضعف باصره و منی، و مضر گرم مزاج ها است. زیاده روی در مصرف شوید یا دم نوش آن، مشکلاتی مانند ضعف مغز، چشم، معده، کلیه، مثانه را هم به دنبال خواهد داشت.
خوردن آب شوید مسکن درد شکم و روده، و رافع نفخ شکم ناشی از پرخوری به دنبال گرسنگی زیاد می باشد.خوردن آب شبت با عسل باعث قی و آسودگی از آزار طعام خراب می شود.